Program “Institucionalna podrška udrugama osoba s invaliditetom”

Cilj programa Institucionalna podrška udrugama osoba s invaliditetom je podići razinu održivosti udruga osoba s invaliditetom i udruga roditelja osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini u Republici Hrvatskoj kroz sustavnu financijsku i stručnu podršku stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju usmjerenom krajnjim korisnicima – osobama s invaliditetom.

Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio Programa financijskih oblika podrški Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kojom se ciljano ulaže u organizacijski razvoj ili stabilizaciju isključivo udruga registriranih u Republici Hrvatskoj.

Konkretno cilj našeg programa jest zapošljavanje stručne osobe koja će svojim efikasnim radom motivirano promicati misiju Udruge te svojom inovativnošću osmišljavati ideje na koje će načine Udruga stjecati vlastita financijska sredstva i time osigurati stabilnost.

Zahvaljujući institucionalnoj podršci poboljšali smo poslovne procese, osuvremenili metode i uvjete rada, ojačali tehničke i ljudske resurse, osigurali veću kvalitetu, efikasnost i podigli organizacijske kapacitete, što se direktno odrazilo na uspješnije djelovanje Udruge i podizanje kvalitete života članova.

Podizanjem ljudskih i tehničkih kapaciteta na višu razinu intenzivirala se i poboljšala suradnja s tijelima lokalne i regionalne vlasti te stvorile partnerske veze s institucijama i drugim udrugama osoba s invaliditetom na području Varaždinske županije i šire. Poticanje aktivnog građanstva kroz nove projekte i programe, promoviranje jednakosti, tolerancije i jednakih mogućnosti, stvaranje mreže zajedničkog djelovanja udruga osoba s invaliditetom i širenje suradnje s lokalnim i regionalnim predstavnicima, osigurava jačanje civilnog sektora u našoj županiji.

mali_rgb

 

 

 

 

Udruga slijepih Varaždinske županije – Varaždin korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Visits: 192