Projekt „Čujmo glasove različitih: integriranje organizacija osoba s invaliditetom u civilni dijalog“

IPA radionica

Projekt „Hearing diverse voices: mainstreaming disabled persons’ organizations in civic dialogue“ / „Čujmo glasove različitih: integriranje organizacija osoba s invaliditetom u civilni dijalog“ rezultat je apliciranja na natječaj za program dodjele bespovratnih sredstava pod nazivom Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva, raspisani u sklopu IPA programa, komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala. Projekt financira Europska unija, a ugovorno tijelo je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Projekt se provodi u partnerstvu s gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom i Koalicijom za život u zajednici.

LOGO partnera

Cilj projekta je ojačati i umrežiti udruge osoba s različitim vrstama invaliditeta na području Grada Varaždina i Varaždinske županije te ojačati suradnju ovih udruga s lokalnim i županijskim vlastima kako bi se uspostavili mehanizmi za sudjelovanje civilnog društva u procesima donošenja relevantnih odluka.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 59.933,58 EUR, od čega je bespovratno odobreno 50.000 EUR, dok su ostala sredstva osigurana iz vlastitog doprinosa i doprinosa partnerskih organizacija. Sredstva za provedbu projektnih aktivnosti osigurana su od 10. prosinca 2013. do 09. lipnja 2015. godine. Provedba projekta započela je 10.12.2013. i trajat će 18 mjeseci.

Dodatni kontakti

Ugovorna tijela i program

Visits: 417